lördag 22 januari 2011

Klänningen

  
Alfred Angelo
  
Alfred Angelo
 Att leta efter sin perfekta brudklänning är ett av de mest roliga och frustrerande momentet i planeringen. Hur ska man veta vilken typ av klänning man passar i? Igen är svaret research och åter igen research. Köp en bunt med bröllopstidningar titta på olika klänningar och se om något faller dig i smaken direkt. Leta på nätet och få en känsla för vilken typ av klänning du gillar och när man fått sig ett litet hum om vilken stil man gillar så är det bara att boka in en dag med några vänner eller familjemedlemmar och prova. Alla klänningstyper passar sig inte för alla kroppstyper så för att få en bättre idé och begränsa urvalet lite så är en första provning att rekommendera.Detta bör ske 1 år i förväg om möjligt.

Var ska man köpa sin klänning från sen då? Detta beror självklart på budgeten. En ny klänning kostar från ca. 5000kr i en brudbutik. Men man måste inte köpa en ny klänning från en butik, det finns flera alternativ.
Det finns flera butiker som säljer brudklänningar till second hand. Här får man chansen att bära en designad klänning till ett lågt pris och köper man den i en butik får man hjälp med provningar och vet att man får en klänning som är hel och ren.

Man kan köpa en klänning från privata säljare på nätet. På t.ex. Bröllopstorget finns köp & sälj där det säljs både använda och oanvända klänningar. Kolla även på blocket för bra fynd. Men var försiktig, här är det lätt att köpa grisen i säcken om man inte har möjlighet att prova klänningen och glöm inte att pruta!

Om man vill ha en ny klänning till ett billigt pris, har god tid på sig och är beredd på att ta lite risker så kan man beställa en måttbeställd klänning från Kina, en s.k kinaklänning. Det finns flera olika bolag som man kontaktar via nätet, t.ex: Millybridal, Kanaccas Bridal & Little Coral. Man kan välja en klänning på deras sida, eller skicka bilder på en klänning man tycker är fin.
Riskerna med detta är att måtten kan bli fel så man måste sy om klänningen, det kan bli förseningar så man inte får sin klänning i tid, klänningen blir inte som man förestält sig mm.
Men det finns också fördelar, man kan få en vacker, måttsydd klänning till ett budgetpris.

Det finns en klänning där ute för alla, det är bara att börja leta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar